Karayolu Transit Taşımacılık
Transit Taşıma: Herhangi bir ülkede başlayan ve en az bir ülke toprakları üzerinden geçtikten sonra bir başka ülkede sona eren, başlama ve sona erme ülkeleri dışında kalan ülkeler üzerinden yapılan yolcu veya eşya taşımalarını ifade eder.
Uluslararası taşımacılıkta, bir taşıma aracı, mallar varış ülkesine varmadan önce birkaç ülkeden geçebilir. Uluslararası transit yük taşıyıcı olarak adlandırılan bu taşıma yöntemi, özellikle karayolu taşımacılığı sırasında kullanılan bir yöntemdir.
Önemli olan, nakliye acentelerinden mümkün olduğunca az formalite (belgeler, molalar, bekleme süreleri, kontroller, güvenlik hizmetleri) ile geçiş ülkeleri boyunca sorunsuz bir yolculuktur. Öte yandan transit ülkelerdeki yetkililerin kritik görevi olan forwarderların sağladığı bu belgelerin geçerli olduğunu da belirtmekte fayda var. Malların transit olarak taşınmasını gerçekleştirmek ve gereksiz risk ve işlemlerden kaçınmak için nakliyecilerin son derece dikkatli olması gerekmektedir.
Gümrük transit rejimi, eşyanın gümrük bölgesinde iki nokta arasında, başka bir gümrük bölgesinden veya iki veya daha fazla farklı gümrük bölgesi arasında hareketini kolaylaştıran bir gümrük rejimidir. Bu prosedür, ithalat vergilerinin, vergilerin ve ticaret politikası önlemlerinin geçici olarak askıya alınmasına izin verir. Böylece gümrükleme işlemleri gümrük bölgesine giriş noktasında değil, varış noktasında tamamlanabilmektedir.
Günümüzde birbiriyle uyumlu olmayan ulusal ve uluslararası mevzuat ve kanunlar nedeniyle transit taşımalar taşıyıcılar için karmaşık hale gelebilmektedir. Bu, aşağıdaki örnekler gibi ciddi ve maliyetli durumlara yol açabilir:
- Aktörlerin transit ülkedeki zorunlu katılımı (örn. ulusal nakliye komisyoncuları, ulusal gümrük komisyoncuları),
- Taşımadan önce geçici olarak depolanan mallar için antrepo gibi tesislerin zorunlu olarak kullanılması,
- Taşıyıcılar için ulaşım yollarının zorunlu olarak değiştirilmesi (örneğin, dağları geçmek için kamyonların trenlere yüklenmesi gereken Alp ülkeleri),
- Ürün iadesi durumunda transit ülkede iade kargosuna izin verilmemesi,
- Taşıyıcı transit ülke üzerinden geçiş yaptığında transit ülkelerdeki ek belge gereklilikleri ve
- Verimsiz sınır geçişleri, nakliyeciler için uzun bekleme sürelerine neden olmakta ve birçok başka ek önlem alınmasına yol açmaktadır.
- Transit navlun, esas olarak sınır ötesi anlaşmalar yoluyla gerçekleşir;
- Komple Taşımacılık
- Parsiyel Taşımacılık
- Minivan Express Hizmeti
Parsiyel Taşımacılık (LTL) – Taşıma Modellerinizde Tasarruf Bulma
Yüklerinizi LTL hizmetimiz aracılığıyla yönetmek, yerel tedarik zincirinizi optimize etmenin mükemmel bir yoludur. Aypam Lojistik, maliyetinizi azaltmak ve dağıtım hattınızı iyileştirmek için ortak yükleme ve konsolidasyon LTL hizmetleri sunar.
LTL (Less Truck Load), parça parça taşımacılık anlamına gelir. Taşımayı sağlayan araç, kamyon veya konteynerin taşıma kapasitesinin hacmi veya ağırlığı tam olarak dolduramayan bir yükü tamamlamak için lojistik terminolojisinde kullanılan bir terimdir.
Bu yöntemle hacim ve ağırlık olarak yük kapasitesini karşılayamayan, farklı göndericilere ait malları aynı güzergahta taşıyarak tasarruf sağlanır. Kamyonların kısmi yüklemesine LTL (Less Truck Load) denir. Taşıma kamyonları, nakliyeyi karlı tutmak için genellikle ek, kısmi yükler almaktadır. LTL taşımacılık da kısmi yüklemenin yerini alabilir.
LTL taşımacılığının temel amacı, aynı güzergahta taşınması gereken malların ve yükün tamamının araç dolu olmasa bile aynı araca yüklemek, böylece nakliye maliyetinde ekonomik seviyeye ulaşmaktır.
Aynı ağırlık ve hacimdeki tam bir yükle karşılaştırıldığında, teorik olarak göndericinin çok sayıda parça yükleyerek daha fazla para kazanması mümkün olsa da, her yeni yükleme ve boşaltma noktasında oluşabilecek bekleme süresi önemli kayıplara neden olabilir.
Daha uzun varış süresi. Bu nedenle, zamanında gelmesi gereken acil ürünler için, tır, yükün sadece belli bir bölümünü taşıyarak ve belirli noktalara uğrayarak teker teker aktarım sağlar.
Kamyon yükünden daha az nakliye zorluklarınıza deneyim, yaratıcılık ve içgörü getirerek, her fırsatta koordine etmek ve değer katmak için adım atıyoruz. Hizmetler şunları içerir:
- Sorunsuz hesap yönetimi
- Sınır ötesi LTL hizmetleri
- Spot oranlar
- Kapsamlı raporlama
- Hızlandırılmış servis mevcut
- Özelleştirilmiş müşteri portalları
Komple Taşımacılık
FTL İngilizce adıyla Full Truck Load yani Tam tır yükü anlamını taşır. Bir taşıma aracının , taşıma kapasitesini tam olarak dolduran yüklere denir.
Tam tır yük taşımacılığı, nakliye şirketi sahibi için hem de iş veren firma için oldukça uygun ve rahat taşıma sistemidir. Nakliye şirketinin sahibi bu sayede, ihbar, faturalama, yük yükleme ve indirme sırasındaki bekleme zamanları sonucunda meydana gelen ek masrafları en aza indirmiş olur. Ayrıca , nakliye yapan firma için tam kam yükü sistemi, taşınacak yükü, herhangi bir aktarma yapmadan, yükleme noktasından alıcıya direk ulaştırmanın en hızlı nakliye seçeneğini oluşturur.
Şoför, yükün doldurulması, indirilmesi ve yüklenmiş yükün emniyetinin sağlanması gibi bir çok işlem için daha az vakit harcar ve zamandan kazanmış olur.
Lojistik, Avrupa’ya ve Avrupa’dan Tam Zamanında teslimatlar konusunda on yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Avrupa’dan parça toplayan en büyük Otomotiv üreticilerinden bazılarıyla çalışmış olmak, bunları üretim için Tam Zamanında teslim ederek müşterinin depo alanından tasarruf etmesine ve parçaları üretim için zamanında teslim almasına olanak tanır.
Türkiye’den Avrupa’ya ve Avrupa’dan Türkiye’ye haftalık Grupaj hizmetleri yürüten Lojistik, herhangi bir boyuttaki herhangi bir grupaj/kısmi yük için rekabetçi ve izlenen bir çözüm sağlayabilir.
Avrupa’ya ve Avrupa’dan tam yükler için kişiye özel hizmet sunar. Lojistik, gabari dışı malları arka kapılardan ve çatıdan yüklemek için özel 3m dahili MEGA treyler, Arka kaldırma, Kutu ve uzatılabilir arka kapı treyler tedarik etme kapasitesine sahiptir. Zamanında kaliteli hizmet verebilmek için tüm araçlar takip edilmektedir.